Solar-powered KontererART city in Poland is made of reused shipping containers

2022-07-11 20:27:11 By : Ms. Kate Wu

Instead of designing several freestandingpavilions, the architects created a single big building with interconnected containers housing different activities and spaces. The Bar and Carbo Gallery, which was left over from last year’s event, was converted into a base. The surrounding containers house the music workshop, Aktywator office, scene, food, toilets and warehouses. These were attached to the bar and gallery at a 90-degree angle, creating a U-shaped composition. The exterior of the north and south facades was painted orange to mark the entrances and the make the structure stand out.

Related: Cargotecture transforms a San Francisco parking lot into a lively village

The complex shelters a sandy beach with deck chairs and a big island made of pallets. Located near the river, the project includes a terrace and a rooftop bar that provides views of the surroundings. In order to provide clean energy for the project, the architects placed solar collectorson the rooftops and designed a green wallthat supplies the bar and catering with fresh herbs.

Photos by Przemysław Turlej, Skyphoto.pro

You must be logged in to post a comment.

By logging into your account, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy, and to the use of cookies as described therein.

A small solar-powered city popped up in Poland - but it isn't your typical town, because it's made entirely of used shipping containers. The city was designed by architects Agnieszka Owsiany, Adam Wiercinski, Borys Wrzeszcz as an informal space for exhibitions, workshops and community events in Poznań. The project is part of KontenerART, an annual event dedicated to creating temporary exhibitions and workshops in and around reused shipping containers.

Instead of designing several freestanding pavilions, the architects created a single big building with interconnected containers housing different activities and spaces.

The exterior of the north and south facades was painted orange to mark the entrances and the make the structure stand out.

The Bar and Carbo Gallery, which was left over from last year's event, was converted into an arrangement base.

The surrounding containers house the music workshop, Aktywator office, scene, food, toilets and warehouses.

These were attached to the bar and gallery at a 90-degree angle, creating a U-shaped composition.

The complex shelters a sandy beach with deck chairs and a big island made of palettes.

Located near the river, the project includes a terrace and a rooftop bar that provides views of the surroundings.

In order to provide clean energy for the project, the architects placed solar collectors on the rooftops and designed a green wall that supplies the bar and catering with fresh herbs.